Historie

1918

Ad van der Sluijs opent een fietswinkel in Geertruidenberg. Al snel breidt hij de activiteiten uit met de verkoop van petroleum. Dit vormt de basis van de Van der Sluijs Groep.

1984

Peter Goedvolk, voormalig CEO van het huidige Argos, neemt in de Hoeksche Waard de kleine oliehandel Goud over en zet daarmee de stap naar zelfstandig ondernemerschap.

1990

De Van der Sluijs Groep betreedt de Belgische en Duitse markt en ontwikkelt zich tot de grootste onafhankelijke speler in Nederland en België op het gebied van verkoop, opslag en vervoer van minerale oliën.

1994

Goudvoort, het bedrijf van Peter Goedvolk, neemt het Vlaardingse bedrijf Argos over. Argos is actief in de groothandel van smeerolie en brandstof in de Rotterdamse haven. Vanwege de goede klank en internationale toepasbaarheid wordt Argos de naam van de volledige groep.

2006

Petroplus Internation wordt opgesplitst, FNR+ gaat zelfstandig verder. FNR+ Holding bestaat uit de bedrijven Frisol, North Sea Petroleum en Reinplus Vanwoerden en is marktleider in bunkering en trading.

2009

Van der Sluijs Groep en FNR+ Holding fuseren en vormen samen North Sea Group.

2011

Op 25 oktober 2011 is de fusie tussen Argos Oil en North Sea Group een feit.

2012

Na de fusie gaan de twee bedrijven verder onder de naam Argos.

2015

Op 1 september 2015 is de fusie tussen Argos en VARO Energy een feit.