Argos
Brandstoffen

Onze brandstoffen

 

 • Euro 95

  Vanaf 1 oktober 2019 kan de Euro 95 benzine van Argos 10% ethanol bevatten. Dit is een wettelijke verplichting in Nederland. De maximale toevoeging van 10% bio-ethanol zorgt voor een CO2-reductie en is daarmee goed voor het klimaat. Meer dan 9 op de 10 benzinevoertuigen kan rijden op E10. Voor de voertuigen die dat niet kunnen is er voldoende aanbod aan andere benzine, waaronder onze Superplus 98.

  Controleer of jouw voertuig op E10 kan rijden in de handleiding van je voertuig of vraag het je garagehouder. De check voor jouw voertuig kan ook online. Doe de check op www.e10check.nl.

  OVERZICHT TANKSTATIONS

 • Superplus 98

  Superplus 98, het alternatief voor Euro 95 (E10). Deze brandstof bevat maximaal 5% ethanol en is daardoor zeer geschikt voor o.a. sportauto’s, klassiekers en scooter. Superplus 98 is een E5 benzine en bevat een octaangetal van 98 waardoor de motor van uw auto beter presteert in zwaardere omstandigheden. Zoals bijvoorbeeld een autorit door de bergen of het trekken van een aanhanger of caravan. Via de filterknop op onze tankstation pagina bekijk je heel snel en eenvoudig waar Superplus 98 verkrijgbaar is.

  OVERZICHT TANKSTATIONS

 • Diesel

  Standaard Diesel is geschikt voor alle dieselmotoren en voldoet volledig aan de NEN-EN 590 specificaties. Standaard Diesel kan herkend worden aan de vierkante sticker met B7 vermelding. Het getal na de B geeft het maximum percentage FAME aan dat in de diesel verwerkt mag worden. FAME wordt aan diesel toegevoegd om de CO2-uitstoot te verminderen. Voordelen van Diesel zijn o.a. het snellere starten bij lage temperaturen, gunstiger brandstofverbruik en optimale motorprestaties. Diesel is op ieder Argos Tankstation verkrijgbaar.

  OVERZICHT TANKSTATIONS

 • Diesel HVO100

  HVO100 is een synthetische brandstof die 100% wordt gemaakt van restmaterialen van plantaardige olien en vetten. HVO100 heeft dezelfde prestaties als gewone diesel, maar produceert minder uitstoot van broeikasgassen (CO2e)

  OVERZICHT TANKSTATIONS