Argos stopt met verkoop Blue One 95

Argos stopt met verkoop Blue One 95

Als voorloper op het gebied van biobrandstoffen lanceerde Argos in 2012 het product Blue One 95 aan de pomp. Met de lancering van dit product introduceerde Argos een brandstof die goedkoper en duurzamer was dan reguliere benzine (Euro 95 E5).

Blue One 95 wordt gemaakt met maximaal 10% droge bio-ethanol Daardoor stoot deze brandstof minder CO2 uit dan gewone benzine. Voor Blue One 95 wordt gebruik gemaakt van natte ethanol. Productie van natte ethanol vergt minder energie dan die van droge ethanol en is daardoor minder belastend voor het milieu.

Vanaf 1 oktober 2019 is het echter wettelijk verplicht om E-10 benzine op tankstations aan te bieden. De voornaamste reden voor deze wettelijke introductie van E10-benzine in Nederland is dat de CO2-uitstoot door gebruik van E10-benzine minder wordt. Vanaf dat moment waren er nog maar minimale verschillen tussen Blue One 95 en de standaard Euro 95 (E10) benzine. Daarom heeft Argos besloten om te stoppen met de verkoop van Blue One 95. De komende maanden zal het product op steeds meer locaties vervangen worden door andere brandstofproducten.

Met het verdwijnen van Blue One 95 is ook de bijbehorende website op non-actief gezet. Wil je in de toekomst controleren of jouw voertuig geschikt is voor E10?  Doe dan de check op www.e10check.nl.

Volg waar wij ons mee bezig houden
Blijf jij ook op de hoogte?

Argos blogberichten
Lees ze hier allemaal