Jouw auto volledig voorjaarsklaar

De lente is in aantocht. Tijd voor wat tips om de zonnige autoritten nóg veiliger te maken. Jouw auto heeft de koude winterdagen weer overleefd, nu is het tijd om deze weer voorjaarsklaar te maken. Net als voor de winter zijn hier enkele voorbereidingen voor nodig. Ontdek onze voorjaarstips zodat jij nog optimaler van het voorjaarsweer kunt genieten.

Ruil je winterbanden in voor zomerbanden

Zodra de temperatuur veelal boven de 7 graden komt, is het tijd om jouw winterbanden in te ruilen voor zomerbanden. Deze zijn namelijk gemaakt voor de zomerse temperaturen. Dit komt doordat ze een relatief harde compound hebben die zachter wordt bij hogere temperaturen. Hierdoor kunnen zomerbanden zich aanpassen aan zowel droge als natte wegen.

Doe jij al mee aan onze zomerbanden winactie? Jij maakt namelijk in de gehele maand april kans op gratis zomerbanden! Meedoen? Ga naar onze actiepagina www.argos.nl/zomerbandenactie.

Voorjaarsschoonmaak

Het weer wordt steeds beter en dit geeft ons altijd wat extra energie. Geen betere tijd om jouw auto weer even op te frissen. Begin door jouw auto een grondige wasbeurt te geven. Maak daarnaast ook de binnenkant schoon en vergeet hierbij niet de tapijten uit te schudden. De ramen aan de binnenkant kunnen vaak ook wel een wasbeurtje gebruiken.

Check de vloeistoffen

Als je toch bezig bent om jouw auto helemaal in orde te maken voor het voorjaar, raden we ook aan om een ​​kleine mechanische check-up uit te voeren. Begin door onder de motorkap te kijken of alle vloeistofniveaus nog op peil zijn. Denk daarbij aan olie en koelvloeistof, inclusief rem- en stuurbekrachtigingsvloeistof. Je kunt ook je ruitenwisservloeistof vervangen. Hier is namelijk ook een winter- en zomervariant voor beschikbaar. In deze periode kun je kiezen voor het zomerproduct, zodat muggen en vliegen streep loos van de voorruit vliegen.

Ruitenwisserbladen wisselen

We herkennen het allemaal. Dat verschrikkelijke geluid als het regent en je ruitenwissers beginnen te piepen. Het is dan tijd om de wisserbladen te vervangen. Deze zijn namelijk extreem gevoelig voor kou en lijden veel tijdens de winterperiode. We raden aan om nieuwe te installeren aan het begin van de lente en aan het einde van de zomer, omdat de hitte ook schadelijk kan zijn.

Volg waar wij ons mee bezig houden
Blijf jij ook op de hoogte?

Argos blogberichten
Lees ze hier allemaal

De Argos Tankpas & Argos Laadpas vrachtwagen!
dinsdag 3 januari 2023 | 09:30
Jouw auto volledig voorjaarsklaar
vrijdag 1 april 2022 | 00:05
Welke benzine moet ik tanken?
donderdag 6 januari 2022 | 09:10
Handige tips voor een veilige, winterklare auto
Juli feestmaand bij Argos!
donderdag 1 juli 2021 | 12:00
Argos Tank en win update
dinsdag 20 april 2021 | 16:49