Jouw auto volledig voorjaarsklaar

De lente is in aantocht. Tijd voor wat tips om de zonnige autoritten nóg veiliger te maken. Jouw auto heeft de koude winterdagen weer overleefd, nu is het tijd om deze weer voorjaarsklaar te maken. Net als voor de winter zijn hier enkele voorbereidingen voor nodig. Lees hieronder onze voorjaarstips zodat jij nog optimaler van het voorjaarsweer kunt genieten.

Ruil je winterbanden in voor zomerbanden

Zodra de temperatuur veelal boven de 7 graden komt, is het tijd om jouw winterbanden in te ruilen voor zomerbanden. Deze zijn namelijk gemaakt voor de zomerse temperaturen. Dit komt doordat ze een relatief harde compound hebben die zachter wordt bij hogere temperaturen. Hierdoor kunnen zomerbanden zich aanpassen aan zowel droge als natte wegen.

In de maand april begint de Argos Zomerbandenmaand weer! Maak iedere week kans op zomerbanden. Houd onze website en socials in de gaten en doe mee!

Controleer de bandenspanning

Als je toch bezig bent met je autobanden, is het slim om meteen naar de bandenspanning te kijken. Dit is een taakje wat eigenlijk iedere 2 maanden uitgevoerd mag worden. Als je autobanden te zacht zijn, heb je minder grip op de weg. Dit kan voor een klapband zorgen en verhoogt de kans op aquaplaning. Dit wil je natuurlijk niet. Wat de ideale bandenspanning is voor jouw auto, lees je in het instructieboekje van je auto.

Voorjaarsschoonmaak

Het weer wordt steeds beter en dit geeft ons altijd wat extra energie. Geen betere tijd om jouw auto weer even op te frissen. Begin door jouw auto een grondige wasbeurt te geven. Maak daarnaast ook de binnenkant schoon en vergeet hierbij niet de tapijten uit te schudden. De ramen aan de binnenkant kunnen vaak ook wel een wasbeurtje gebruiken. Dit is ook nodig tegen de laagstaande zon. Als jouw ruiten goed schoon zijn, heb je beter zicht. Wel zo veilig.

Check de vloeistoffen

We raden ook aan om een ​​kleine mechanische check-up uit te voeren. Begin door onder de motorkap te kijken of alle vloeistofniveaus nog op peil zijn. Denk daarbij aan olie en koelvloeistof, inclusief rem- en stuurbekrachtigingsvloeistof. Slim om je ruitenwisservloeistof te vervangen. Hier is namelijk ook een winter- en zomervariant voor beschikbaar. In deze periode kun je kiezen voor het zomerproduct, zodat muggen en vliegen streep loos van de voorruit verdwijnen.

Ruitenwisserbladen wisselen

We herkennen het allemaal. Dat verschrikkelijke geluid als het regent en je ruitenwissers beginnen te piepen. Het is dan tijd om de wisserbladen te vervangen. Deze zijn namelijk extreem gevoelig voor kou en lijden veel tijdens de winterperiode. We raden aan om nieuwe te installeren aan het begin van de lente en aan het einde van de zomer, omdat de hitte ook schadelijk kan zijn voor je ruitenwissers.

Volg waar wij ons mee bezig houden
Blijf jij ook op de hoogte?

Argos blogberichten
Lees ze hier allemaal

maandag 1 april 2024 | 00:10
donderdag 12 oktober 2023 | 14:02