Update: Argos Tankstations en de maatregelen rondom het coronavirus

Update: Argos Tankstations en de maatregelen rondom het coronavirus

Rotterdam – 15 dec 2020 – Allereerst hopen wij dat het met jou en al je dierbaren in de huidige coronasituatie goed gaat. Bij VARO Energy Retail en Argos Tankstations nemen we deze situatie heel serieus. Jouw gezondheid en die van al onze medewerkers en partners hebben de hoogste prioriteit. Om zowel de gezondheid als de veiligheid van eenieder, voor zover als mogelijk te kunnen garanderen, volgen wij te allen tijde de maatregelen van de Nederlandse regering en het RIVM ten aanzien van het coronavirus. Graag informeren wij je dan ook over wat dit voor jou als klant van onze Argos Tankstations betekent.

Alle Argos Tankstations activiteiten blijven, zolang dit vanuit de Nederlandse regering mag, doorgaan. Alle locaties worden op zeer regelmatige basis met brandstoffen bevoorraad en schoongemaakt, zodat wij jou als klant zo goed mogelijk kunnen blijven bedienen. Je kunt desgewenst bij het tanken gebruikmaken van de papieren handdoekjes, ook adviseren wij je wanneer mogelijk wegwerphandschoenen van thuis mee te nemen en te gebruiken tijdens het tanken.

Het grootste gedeelte van de Argos Tankstations is onbemand en blijft tijdens de coronacrisis gewoon open en bereikbaar. Alle shops bij de Argos Tankstations worden geëxploiteerd door derde partijen en ook zij blijven open, echter zijn er aanvullende maatregelen genomen en hebben een aantal locaties hun openingstijden aangepast. De actuele openingstijden van jouw favoriete Argos Tankstation vind je hier.

Het coronavirus zou zich snel verspreiden via benzinepompen: wat klopt er van deze bewering, die momenteel veel wordt gedeeld op Facebook en WhatsApp? Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu zegt: ‘er zijn geen aanwijzingen dat verspreiding van het coronavirus sneller gaat via benzinepompen.’ Je kunt volgens het RIVM gewoon de hygiënemaatregelen in acht nemen zoals die vermeld staan op de website.

Shop bij Argos Tankstations
Zoals hierboven aangegeven worden alle shops bij de bemande Argos Tankstations geëxploiteerd door derde partijen. Uiteraard hebben wij regelmatig overleg over de huidige situatie en volgen ook deze partijen de richtlijnen van de Nederlandse regering en het RIVM omtrent het coronavirus. Wanneer je een bemand tankstation bezoekt willen we je vriendelijk, doch dringend verzoeken om rekening te houden met de volgende maatregelen:

  • Houd afstand van de medewerker(s) en elkaar, het liefst anderhalf tot twee meter;
  • Betaal zoveel mogelijk contactloos. Het transactie limiet voor contactloos betalen is tijdelijk verhoogd naar €50 per transactie;
  • Een bedrag hoger dan 50 euro? Betaal dan met pin;
  • Betaal je toch met contant geld, leg het dan op de balie. Hierdoor vermijden we handcontact;
  • Verblijf zo kort mogelijk in de shop en nuttig gekochte etenswaren en/of dranken buiten de shop;
  • Draag een mondkapje.

Tot slot willen wij benadrukken dat alle shopexploitanten bij een Argos Tankstation hygiëne hoog in het vaandel hebben staan en hier in deze situatie extra opletten. Medewerkers van de shops wassen nog vaker hun handen en daarnaast worden contactpunten zoals de pinterminals, brandstof handvatten en de toiletten extra schoon gemaakt.

Bereikbaarheid VARO Energy Retail Klantenservice
Onze klantenservice is gewoon bereikbaar. Vanwege de beperkte personeelsbezetting, in verband met de maatregelen rondom het Coronavirus, kan het zijn dat je wellicht een iets langere wachttijd ervaart dan dat je van ons gewend bent. Bij niet urgente zaken vragen we je daarom ook om bij voorkeur per e-mail contact op te nemen. Je bereikt onze klantenservice doordeweeks tussen 09:00 uur en 17:30 uur via het telefoonnummer 088 1007 222 of het e-mailadres klantenservice@varoenergy.com.

Wij begrijpen, net zoals ieder ander, dat Nederland zich momenteel in een zeer bijzondere en ongekende situatie verkeerd. Een situatie waarbij wij elkaar moeten helpen en steunen. Maar waarbij wij als brandstofleverancier samen met onze (shop)partners en medewerkers ervoor moeten zorgen dat de dagdagelijkse dingen die nog wel door kunnen gaan, ook door blijven gaan.

Mocht je vragen hebben, we blijven bereikbaar: klik hier voor onze contactgegevens.

 

Volg waar wij ons mee bezig houden
Blijf jij ook op de hoogte?

Argos blogberichten
Lees ze hier allemaal