VARO Energy Retail schakelt over op VARO Renewable Diesel (HVO100) voor de brandstofbevoorrading van al haar Argos Tankstations in Nederland

 

Rotterdam, Nederland – Voor het vervoer benodigd om alle Argos Tankstations in Nederland te bevoorraden, evenals alle Argos Tankstation servicevoertuigen, wordt vanaf heden VARO Renewable Diesel (HVO100) ingezet. Door over te schakelen op VARO Renewable Diesel (HVO100) zet VARO Energy Retail (VARO) een belangrijke stap in het terugdringen van haar eigen emissies (Scope 1), op weg naar een Net Zero uitstoot in 2040. Deze significante stap, ondernomen met de tankwagens uit de vloot van Nijhof-Wassink welke dedicated voor ons rijden, onderstreept de krachtige betrokkenheid van VARO bij duurzaamheid en inzet om de ecologische impact van haar logistieke activiteiten te verkleinen. 

“We zijn bijzonder trots om aan te kondigen dat VARO Energy, in samenwerking met Nijhof-Wassink, de overstap maakt naar het gebruik van HVO100, een geavanceerde schone brandstof. Deze belangrijke stap vooruit onderstreept onze toewijding aan duurzaamheid en onze actieve bijdrage aan CO2-reductie. Samen met Nijhof-Wassink zetten we grote stappen richting een duurzamere toekomst en tonen we aan dat ambitieuze milieudoelen haalbaar zijn met de juiste partners en innovatieve oplossingen.” zegt Arnold Scherpenkate, Sales Director Nederland van VARO. 

“VARO is de eerste klant die proactief meedoet aan de door ons gestelde doelen, op dit gebied m.b.t. CO2-reductie. Door het volledig rijden op HVO100 wordt de CO2 uitstoot met 80 tot 90% teruggedrongen. Een hele mooie stap voor het milieu en een bevestiging van onze goede samenwerking door deze ambitieuze doelstellingen samen aan te gaan.” voegt Bertil Bouwhuis, Managing Director bij Nijhof-Wassink, toe. 

“Steeds meer bedrijven, in de markten waarin we actief zijn, zetten serieuze stappen richting lagere CO2-emissies. Deze samenwerkingen, met partijen die vooroplopen in de energie transitie, betekenen veel voor ons. Naast het gebruik van VARO Renewable Diesel voor wegtransport, zien we partijen in bijvoorbeeld de binnenvaart een zelfdeeenzelfde stap maken.” voegt Sacha Konan toe. 

Over VARO Renewable Diesel (HVO100):
VARO Renewable Diesel is een 100% hernieuwbare diesel gemaakt van plantaardige oliën en afvalvetten en staat bekend om de aanzienlijke (milieu)voordelen. HVO100 kan worden gebruikt in alle dieselmotorvoertuigen volgens de EN15940 specificatie en kan zorgen voor een vermindering in CO2-uitstoot tussen de 80 tot 90% in vergelijking met traditionele diesel.  

HVO100 is momenteel beschikbaar op meer dan 35 Argos Tankstations in Nederland. Meer weten over HVO100? Neem contact op met uw accountmanager of stuur een e-mail naar klantenservice@varoenergy.com.