Welke benzine moet ik tanken?

Welke benzine moet ik tanken?

Tanken, dat doen de meeste van ons regelmatig. Maar wat stoppen we eigenlijk in onze auto? Weet jij eigenlijk wel precies wát je tankt? De meest voorkomende brandstof is benzine. Benzine heeft haar naam te danken aan de chemische stof benzeen, dat overigens niet meer te vinden is in benzine. De samenstelling van benzine is de afgelopen jaren flink veranderd. Er wordt al heel lang geen lood meer toegevoegd in benzine, maar wel bio-ethanol. Dit is de reden dat de benzines bij de pomp nu E10 en E5 heten in plaats van Euro 95 en Euro 98. In dit artikel leggen we je hier alles over uit.

Van Euro 95 en Euro 98 naar E10 en E5, waarom?

Met de aanduiding E10 of E5 geven we aan hoeveel procent ethanol onze benzines bevatten. Bio-ethanol is een alcohol fermenteert uit suiker, maïs of tarwe. Tevens is het een hernieuwbare vorm van energie. Waar komt de naam E10 en E5 dan vandaan? Bij E10 wordt er maximaal tien procent ethanol toegevoegd en bij E5 maximaal vijf procent. De maximale toevoeging van 10% bio-ethanol zorgt voor een CO2-reductie en is daarmee goed voor het klimaat.

Is mijn auto geschikt voor E10 of E5 benzine?

Alle nieuwere auto’s kunnen met E10 benzine overweg, maar dit is niet voor alle oudere auto’s het geval. Ongeveer 10 procent van de benzineauto’s in Nederland kunnen niet draaien op E10 benzine. Dit betekent dat bij deze auto’s gekozen moet worden voor E5 benzine. Bij twijfel is het beter om te kiezen voor E5 benzine. Wil jij zeker weten of jouw auto bestand is tegen E10 benzine? Doe de check op www.e10check.nl.

Soorten benzine bij Argos Tankstations

Bij onze Argos Tankstations kun je Euro 95 (E10) en Superplus 98 (E5) benzine tanken. Om zeker te weten welke soort benzine aanwezig is bij jouw Argos Tankstation, raden we je aan om de Stationfinder te raadplegen.

Stationfinder

Volg waar wij ons mee bezig houden
Blijf jij ook op de hoogte?

Argos blogberichten
Lees ze hier allemaal

maandag 1 april 2024 | 00:10
donderdag 12 oktober 2023 | 14:02